'Zakkenvullers!' Boze thuishulpen Thebe voeren actie bij hoofdkantoor in Breda

30 december 2014 om 18:14
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
NAC-topman Karel Verweij
1/4 Protesteren bij het hoofdkantoor van Thebe in Breda
De gemoederen liepen dinsdagmiddag hoog op bij de eerste confrontatie sinds het faillissement van Thebe Huishoudelijke Zorg bv. Tientallen thuishulpen hadden een ontmoeting met de directie in Breda. "Zakkenvullers!", klonk het en de thuishulpen riepen herhaaldelijk: "Wij willen werk!"
Geschreven door

De thuishulpen die bij de actiebijeenkomst bij het hoofdkantoor van Thebe aan de Liesboslaan aanwezig waren, zijn woedend en teleurgesteld.
'Wij worden op straat gezet'"Ik ben heel boos, omdat wij op straat worden gezet. Wij zijn diegenen die werken en het minste salaris hebben. De mensen die hierboven zitten, hebben het meeste salaris en die leveren niets in", riep een van de thuishulpen emotioneel.
SP en vakbond Abvakabo FNV organiseerden de bijeenkomst. "Op de informatiebijeenkomst in het Chassétheater kon de directeur niet komen. Dus toen dachten we: als de directeur niet naar de medewerkers kan komen, dan komen de medewerkers naar directeur. Daarom zijn we hier", zo zei Dirk Uijl van de SP in Breda.
PetitieDe thuishulpen boden een petitie aan. Die werd overhandigd aan Thebe-bestuurder Karel Verweij. Ze eisen behoud van werk en behoud van arbeidsvoorwaarden.
Verantwoordelijkheid bij gemeentenVerweij zei begrip te hebben voor hun situatie en dat hij voor zijn gevoel alles gedaan heeft wat hij kon doen. Daarbij legde hij de verantwoordelijkheid ook bij de gemeenten neer. "Veel gemeentes hebben geen contracten afgesloten met Thebe en daar is dit een gevolg van."
[Tweet:body:https://twitter.com/erik_peeters/status/549944415557812225]

Wachten op privacy instellingen...