Hoe smaakt de 'slechtste oliebol' van Brabant nu écht? Onze verslaggevers namen een hap - Omroep Brabant

Hoe smaakt de 'slechtste oliebol' van Brabant nu écht? Onze verslaggevers namen een hap

30 december 2014 om 18:05
nl
Het Algemeen Dagblad noemt zijn oliebollen 'glinsterende vetsponzen' en zelfs 'het dieptepunt van 2014'. Maar zijn ze dat wel? Omroep Brabant-verslaggevers Koen Wijn en Maarten Kortlever zetten hun tanden in het baksel van oliebollenbakker Wegkamp in Oosteind om zélf een oordeel te vellen.
Geschreven door

Koen en Maarten doorkruisten de hele dag de provincie. In hun navigatiesystemen staan de adressen van de beste, de leukste, maar ook de allerslechtste oliebollenkramen. Zo ook die van André Wegkamp in Oosteind, die hongerige Brabanders volgens het AD vooral moeten mijden.
'Op zo'n manier iemand afbreken?'Onze verslaggevers veegden netjes hun voeten voordat ze de kraam binnenstapten. Daar troffen ze André aan, die naar eigen zeggen veel tevreden klanten heeft. Hij snapt de beoordeling van de landelijke krant dan ook voor geen meter.
"Je kunt gerust zeggen dat een oliebol te dun, te dik, te wit, te bruin of te vet is. Maar iemand op zo'n manier afbreken? Ik geloof niet dat dat de manier van werken is", zegt de bakker.
Zeker niet de slechtsteEen kort gesprek. Het vet lonkt. Dus genoeg praatjes, dachten Koen en Maarten. Ze namen een flinke hap van zo'n 'vetspons' om zélf een oordeel te vellen. En dat blijkt best mee te vallen.
Oké, Koen en Maarten moeten eerlijk zijn. De oliebol is bij lange na niet de beste bol van de provincie. Maar zeker ook niet de slechtste - en dat is ook wat waard.
Wel vetter dan andere"Hij is olierijker en kleffer dan de andere die wij hebben geproefd. Maar dat is smaak hè", reageert Koen. "Om nu te zeggen dat dit het dieptepunt is? Dan denk ik dat het een verbrande klomp is. Daar is geen sprake van", aldus Maarten.
Dus André, onze test heb je wél doorstaan. Gefeliciteerd! Enne, tot volgend jaar?
*** Lees ook: dit zijn de drie beste oliebollenbakkers van Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.