Dit zijn de drie beste oliebollenbakkers van Brabant - Omroep Brabant

Dit zijn de drie beste oliebollenbakkers van Brabant

30 december 2014 om 19:42 • Aangepast 21 november 2020 om 20:48
nl
Ze kunnen geen oliebol meer zien, maar voor de wetenschap moet je nou eenmaal wat over hebben. Omroep Brabant-verslaggevers Koen Wijn en Maarten Kortlever doorkruisten dinsdag de provincie op zoek naar de beste oliebol van Brabant. En ze hebben hem gevonden!
Profielfoto van
Geschreven door

Laten we vooropstellen dat onze provincie veel getalenteerde oliebollenbakkers kent. Van oost naar west kun je de lekkernij hier krijgen zonder er meteen misselijk van te worden. En dat vinden wij hoe dan ook een hele prestatie!
*** Lees ook: Hoe smaakt de 'slechtste oliebol' van Brabant nu écht?
Rondreis door de provincieMaar zoals altijd heb je goede bakkers én uitmuntende bakkers. We trapten onze zoektocht af in Cuijk en gingen naar Haps, Uden, Heesch, Wijk en Aalburg, Made, Steenbergen, Etten-Leur, Oosteind en Tilburg.
Bij iedere oliebollenkraam werden onze verslaggevers met diezelfde Brabantse warmte ontvangen. Maar de bolletjes verschilden wel: sommige waren een tikkie vet, terwijl andere smolten op de lippen.
Zoals altijd kan er maar één de beste zijn. En dat leek voor even Richard Voets uit Tilburg te worden. Hij won al bij de oliebollentest van het Algemeen Dagblad en deed het ook bij ons erg goed. Maar er was iets met zijn bolletje. Koen en Maarten vonden hem iets té perfect, bijna wetenschappelijk zelfs. Het bolletje was bijvoorbeeld te rond en alles wat nauwkeurig afgemeten. Met andere woorden: we misten iets unieks.
De winnaarDe winnende prijs van Koen en Maarten gaat dan ook naar Bakkerij Lamers in Heesch, bij Oss. Die bakkerij stond op gelijke plaats met Richard Voets, maar stopten er naar ons idee iets meer gevoel in. Zo zat er een vleugje appel in, wat volgens ons panel voor 'iets meer ziel' zorgde.

Wachten op privacy instellingen...

De drie beste bakkers1) Bakker Harm Lamers in Heesch - 'Een geheime ingrediënt maakt de oliebol nog lekkerder! Luchtige structuur. Niet te vet!'2) Bakker Richard Voets in Tilburg - 'Té perfect, een bijna wetenschappelijke bol'3) Bakker Tinus Beekveld in Uden - 'Wel erg smaakvol vanwege krenten en rozijnen'
*** Lees ook: het volledige juryrapport van Koen en Maarten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.