NAC hoopt op snel akkoord met Robert Maaskant: 'De club is nu aan zet'

31 december 2014 om 08:40
nl
NAC hoopt snel een akkoord te bereiken met Robert Maaskant als hoofdtrainer.
Geschreven door

Technisch directeur Graeme Rutjes bevestigt woensdag in AD Sportwereld dat de club Maaskant het liefst al voor de groep heeft staan op 3 januari bij het trainingskamp in Valencia.
Plan van aanpakNAC staat vanwege financiële problemen onder curatele, maar heeft volgens het AD van de KNVB toestemming gekregen voor het plan van aanpak, waarbij ook nieuwe spelers kunnen worden aangetrokken. Maaskant was tussen 2008 en 2010 ook al coach bij NAC.
“We merken dat onze trainersstaf dun bezaaid is”, zegt Rutjes tegen de krant. “Groot voordeel van Maaskant is dat hij Hellemons en Penders goed kent.” Hoofdtrainer Eric Hellemons en Rob Penders hebben de groep nu onder hun hoede.
Nog niet rondMaaskant meldt woensdag de NOS in gesprek te zijn met NAC, maar wil nog niet spreken van een akkoord. "We hebben een goed gesprek gehad waarin we over de voorwaarden hebben gesproken. Nu is NAC aan zet'', zegt Maaskant.
De overgang zou opvallend zijn. Maaskant zei eerder 'nee' tegen NAC. "Ze hebben me opnieuw benaderd en dus ben ik met ze in gesprek gegaan. Dat eerste gesprek van vorige maand was niet prettig verlopen, maar na een bemiddelingspoging hebben we kunnen praten over andere voorwaarden. Ik hoor nu overal dat het al rond is, maar dat is echt te voorbarig.''
Nog in de VSMaaskant is nu nog veldtrainer in Amerika bij Columbus Crew.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.