Fusie tussen ziekenhuizen Franciscus en Lievensberg officieel beklonken - Omroep Brabant

Fusie tussen ziekenhuizen Franciscus en Lievensberg officieel beklonken

31 december 2014 om 13:45 • Aangepast 21 november 2020 om 20:48
nl
De fusie tussen het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal en het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom is woensdag officieel beklonken. De beide stichtingen hielden woensdag op te bestaan en in Roosendaal werd de oprichtingsakte van Stichting Bravis Ziekenhuis ondertekend.
Profielfoto van
Geschreven door

Vóór de ondertekening van de akte stond bestuursvoorzitter Hans Ensing kort stil bij de ontstaansgeschiedenis van beide ziekenhuizen en de aanloop naar de oprichting van Stichting Bravis ziekenhuis.
Na een samenwerking tussen beide ziekenhuizen van meer dan 45 jaar is deze fusie een logische vervolgstap. "We staan nu aan het begin van een nieuwe periode", een tijdperk waaraan we vol vertrouwen beginnen", aldus Ensing.
Twee hoofdlocatiesMet de ondertekening van de oprichtingsakte is de fusie tussen de ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal een feit. Het nieuwe Bravis ziekenhuis omvat twee hoofdlocaties, de ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal, en drie poliklinieken: in Etten-Leur, Oudenbosch en Steenbergen.[Tweet:body:https://twitter.com/Lievensberg/status/550254790018863104]
De nieuwe naam staat voor het bundelen van kracht op het gebied van gezondheidszorg in West-Brabant. "Bravis is een kernachtige verwijzing naar onze Brabantse roots en het Engelse 'brave'. 'Vis' is de Latijnse term voor kracht", zei bestuursvoorzitter Hans Ensing van ziekenhuis Lievensberg eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.