Brandstofprijzen fors gedaald, worden mogelijk zelfs nog lager

31 december 2014 om 16:50
(Foto: archief)
(Foto: archief)
De brandstofprijzen aan de pomp zijn dit jaar flink gedaald en mogelijk worden benzine, diesel en lpg zelfs nog goedkoper. Een liter benzine of diesel zakte bijna 20 cent in prijs, een liter lpg wordt nu voor ruwweg 10 cent minder aangeboden. Reden is de aanhoudende daling in de prijs van ruwe olie.
Geschreven door

De landelijke adviesprijs voor een liter Euro 95 ligt woensdag op 1,59 euro, terwijl je eind 2013 nog 1,76 euro betaalde. Voor een liter diesel moet nu ongeveer 1,29 euro worden neergeteld. Een jaar geleden was dit nog 1,47 euro. Bij lpg zakte de adviesprijs van 88 naar 77 cent.
Nog goedkoperVolgens cijfers van consumentencollectief UnitedConsumers uit Eindhoven zijn de prijzen aan de pomp terug op het niveau van 2010.  Paul van Selms, brandstofdeskundige bij UnitedConsumers, denkt dat de brandstof nog goedkoper wordt. Het ligt volgens hem in ieder geval niet voor de hand dat de prijzen snel weer flink zullen stijgen.
Door accijnsverhogingen werden benzine, diesel en lpg in januari 2014 aanvankelijk een paar cent per liter duurder. Dit veroorzaakte hevige protesten bij pomphouders, vooral aan de grensstreek. Door de prijsstijging gingen mensen massaal over de grens, omdat brandstof in het buitenland veel goedkoper was.
Pomphouder Peer Couwenberg uit Goirle zag veel van zijn klanten naar België vertrekken en spande begin december een rechtszaak aan tegen de staat. Hij wil een schadevergoeding van 200.000 euro.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...