Laatste jihadverdachten stoppen met hongerstaking in gevangenis Vught

31 december 2014 om 16:59
nl
Ook de laatste twee jihadverdachten in de gevangenis in Vught zijn gestopt met hun hongerstaking. Azzedine C, de laatste hongerstaker, stopte dinsdagmiddag na tien dagen zijn actie. Dat heeft zijn advocaat laten weten.
Geschreven door

In totaal stopten vier jihadverdachten met eten om betere omstandigheden in de gevangenis af te dwingen. Twee van hen stopten vorige week al met hun staking. De andere gevangene die nog in staking was, is een paar dagen geleden weer gaan eten.
Familie vroeg Abou Moussa te gaan etenAzzedine C., alias Abou Moussa, zit vast voor het ronselen van jihadgangers. Hij is weer gaan eten omdat zijn familie dat graag wilde. Hij is het nog steeds niet eens met het regime in de gevangenis, maar gaat dat op een andere manier aanvechten.
De gevangenen van de terroristenafdeling worden volgens hem te vaak en onnodig gevisiteerd. Ook wil hij vaker dan één keer per maand met een psycholoog praten. C. zit nog steeds in afzondering. De gevangenisdirectie beslist volgende week of hij weer bij de andere gevangenen mag.
C. gaat samen met zijn advocaat een procedure aanspannen tegen het regime.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.