Oudjaarsavond in Brabant niet zonder incidenten: branden en ongelukken

1 januari 2015 om 01:02 • Aangepast 24 april 2020 om 21:53
nl
Een rustige oudjaarsavond was het zeker niet in Brabant. In Uden brak er brand uit in twee basisscholen, maar ook op veel andere plaatsen braken brandjes uit. Een overzicht van de incidenten tijdens de jaarwisseling.
Geschreven door

Basisscholen verwoest in UdenTwee basisscholen gingen woensdagavond rond kwart over negen in vlammen op in Uden. Het gaat om de openbare basisschool De Brinck en de katholieke basisschool Jan Bluyssen. De oorzaak ervan is nog niet bekend, maar buurtbewoners zagen jongeren met vuurwerk lopen bij de school. Mogelijk heeft dat met de brand te maken.
Gasbrand in OllandIn de Pastoor Smitsstraat in Olland is rond middernacht een gasbrand ontstaan. Auto's in de straat zijn weggehaald en de straat is afgesloten. Huizen worden afgeschermd.
Vuurwerk ontploft op terras in RoosendaalEen man is in de nieuwjaarsnacht in Roosendaal gewond geraakt aan zijn oog. Iets na middernacht ontplofte een stuk vuurwerk op het terras op de Oude Markt.
Brandjes in VeenZou het na de onrustige jaarwisseling van vorig jaar dan toch rustig blijven in Veen? Niet echt, want al vroeg in de avond werd ondanks een verbod toch al gestookt in het dorpje. Autobanden vlogen in brand en ook een auto werd in brand gestoken. Verder is het nog vrij rustig in Veen. Er is veel politie op de been en busjes van de Mobiele Eenheid (ME) rijden rondjes.
Kerstal in Geldrop in brand gestokenDe kerststal in Geldrop haalde het nieuwe jaar niet: vandalen hebben de stal woensdagavond in brand gestoken. De brand kon snel worden geblust, onder toeziend oog van de pastoor.
Auto in brand gestoken in OosterhoutAan de Dr. Poelstraat in Oosterhout werd op oudjaarsavond een auto in brand gestoken. Het voertuig brandde volledig uit.
Vuurwerkongelukje in TilburgEen pot met vuurwerk valt om, schiet richting de hal van een woning en ontsteekt daar vervolgens ander vuurwerk. Hierbij is niemand gewond geraakt.
Postbus uitgebrand in BoxtelEen PostNL-brievenbus aan de Van Hornstraat in Boxtel is door vandalen met vuurwerk vernield. De brandweer kon de brievenbus niet meer redden.
Kledingcontainer in Tilburg uitgebrandEen groep jongeren vernielde een kledingcontainer aan de Westmarkt in Tilburg. De brandweer heeft het vuur geblust, maar de container is niet meer bruikbaar.
Auto over de kop op A270 bij Nuenen: bestuurder spoorloosDe hulpdiensten schrokken toen ze een auto op zijn kant bij een sloot naast de A270 bij Nuenen zagen liggen. De bestuurder zou vast in een benarde positie zitten. Maar in het autowrak werd niemand aangetroffen. De bestuurder lijkt de benen te hebben genomen. De politie heeft in de omgeving nog naar de automobilist gezocht, maar kon deze niet meer vinden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.