Video

Gemeente Maasdonk definitief voorbij: 'Dat was het dan'

1 januari 2015 om 11:42
nl
Gemeente Maasdonk is niet meer. Woensdag ging de deur van het gemeentehuis definitief op slot want vanaf het nieuwe jaar horen Nuland en Vinkel bij de gemeente Den Bosch en Geffen wordt onderdeel van de gemeente Oss.
Geschreven door

Om de band tussen Geffen en de gemeente Oss te versterken werd woensdag een boom geplant in het arboretum net buiten het dorp. De Koningslinde symboliseert Geffen en op donderdag plant de gemeente Oss een paar honderd meter verderop, op grondgebied van Oss, ook een boom.
Soepel verlopenBurgemeester Roel Augusteijn is blij dat de herindeling zo soepel is verlopen. "Ik ben wel bang dat met het verdwijnen van veel kleine gemeenten, de politiek verder van de mensen af komt te staan. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat de dorpen hier zo sterk zijn dat ze dat zelf goed op kunnen pakken."
De meeste Geffenaars hebben vrede met de wisseling van gemeente. "We hebben laatst een afscheid gehad in het gemeenschapshuis en dat was geweldig, maar weemoedig ben ik niet", zegt een inwoner.
Om drie uur draaide de burgemeester definitief het gemeentehuis op slot. "Dat was het dan. Einde Maasdonk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.