Video

Oud en nieuw verloopt rustig in Veen: 'Een beetje provocerend, al die politie'

1 januari 2015 om 13:30
nl
In de Witboomstraat in Veen zijn donderdagochtend rond zes uur een sloopauto en een sloopcaravan in brand gevlogen. Tijdens de viering van oud en nieuw ging ook al een bestelbus in vlammen op en werden autobanden in brand gestoken. Verder bleef het rustig in het dorp.
Geschreven door

Een jaar geleden verliep de periode rond oud en nieuw nog onrustig in Veen. Toen werden op 30 december honderd mensen aangehouden na ongeregeldheden. Dit gebeurde nadat in de Grotestraat een auto in brand werd gestoken en agenten en brandweerlieden werden bekogeld met flessen en vuurwerk.
BarricadesOm nieuwe ongeregeldheden te voorkomen, was er in de nacht van woensdag op donderdag veel politie op de been. Ook waren toegangswegen naar het centrum van Veen deels gebarricadeerd. "Een beetje overbodig, al die politie", vond een man. "Provocerend. Ze kunnen beter thuisblijven, allemaal."
Eerder deze week werd er nog een 21--jarige man uit Zaltbommel aangehouden. Hij reed met een auto met jerrycans naar het kruispunt van de Witboomstraat met de Mussentiend waar in het verleden vaak autowrakken in brand werden gestoken. Na een korte achtervolging liep de man in de val op de kruising van de Tuinstraat met de Wielstraat. Hij probeerde nog te voet verder te vluchten, maar agenten konden hem tegenhouden. Volgens de politie werd de man vorig jaar ook al aangehouden in verband met ongeregeldheden in Veen.
'Elkaar geen last bezorgen'Op de beruchte kruising in het centrum stonden in de nacht van woensdag op donderdag geen brandende autowrakken, maar werd een dorpsfeest gehouden. "Dit is natuurlijk veel beter", vertelt een dorpsbewoner. "Alles mag, maar je moet elkaar geen last bezorgen vind ik."
De politie is blij dat de brandweer en de politiemensen hun werk op een goede manier hebben kunnen doen en dat confrontaties zijn uitgebleven. "Voor de politie is het goed merkbaar dat het overgrote deel van de inwoners van Veen van mening is dat stoken niet langer op de openbare weg moet plaatsvinden. Inwoners van Veen blijken steeds meer en sneller bereid om te bellen en informatie of waarnemingen aan de politie door te geven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.