Oorzaak van brand die scholen Uden verwoestte nog niet bekend, leerlingen elders opgevangen - Omroep Brabant

Oorzaak van brand die scholen Uden verwoestte nog niet bekend, leerlingen elders opgevangen

1 januari 2015 om 14:43
nl
De oorzaak van de brand die woensdagnacht twee basisscholen in Uden volledig in de as legde, is nog niet bekend. De politie onderzoekt de brand maar houdt er rekening mee dat oorzaak niet meer te achterhalen is.
Geschreven door

Dat bleek donderdagochtend tijdens de persconferentie. De brand heeft zodanig huisgehouden dat alle mogelijke sporen mogelijk zijn verdwenen.
Omwonenden van de scholen hoorden woensdag ‘knallen en schitteringen van het vuurwerk'. Politie en brandweer kennen die verhalen, maar hebben geen concrete aanwijzingen dat vuurwerk de oorzaak van de brand zou kunnen zijn.
Opvang op andere basisscholenBurgemeesters Hellegers van Uden liet tijdens de persconferentie weten dat er ‘druk overleg wordt gevoerd over de opvang van de kinderen’. De kinderen worden maandag vermoedelijk opgevangen in leegstaande lokalen bij andere Udense basisscholen. Het lesprogramma is maandag wel aangepast.
Bewoners terug in appartementenBewoners van veertig naastgelegen appartementen die door brand hun huis uit moesten, zijn donderdagochtend weer teruggekeerd. Eén bewoner brengt de komende nacht nog op een ander adres door.
Basisschool De Brinck en basisschool Jan Bluyssen werden volledig verwoest. Op De Brinck zitten 150 leerlingen en op basisschool Jan Bluyssen 180 leerlingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.