Brabanders massaal uit de kleren voor Nieuwjaarsduik: 'Heerlijk! Het valt erg mee' - FOTO'S

1 januari 2015 om 22:12
nl
Lag het aan het goede weer of de goede voornemens? In elk geval zijn vele Brabanders donderdag uit de kleren gegaan voor een traditionele Nieuwjaarsduik. Vooral in de Oosterplas in Den Bosch was het druk.
Geschreven door

Met 1200 deelnemers heeft de organisatie van de Nieuwjaarsduik aan de Oosterplas weer een nieuw record. Vorig jaar sprongen er 1000 mensen in het water.
'Zwaar afzien'Onder hen was Hanneke uit Vinkel, die dinsdag was teruggekomen van een reis voor Australië en Nieuw-Zeeland. Daar was het ongeveer 30 graden in plaats van de schappelijke, maar nog altijd magere vier graden in Den Bosch. Met haar gebruinde lijf stond ze koukleumend tussen haar vriendinnen. "Dit is zwaar afzien."
FotoreportageOnze fotografe was bij de Nieuwjaarsduik in Den Bosch en legde de sportievelingen die het water in gingen vast op de gevoelige plaat. De fotoserie is hier te bekijken.
De organisatie sprak van ideaal weer: "Het water heeft dezelfde temperatuur als de buitenlucht, dus er is geen sprake van een koude overgang. Bovendien hebben we een zonnetje. Wel staat er wat wind, dus het is belangrijk om daarna meteen een badjas of handdoek om te slaan, met een kop warme snert, natuurlijk."
IJzeren ManOok in Breda en Vught werd er geplonst. Bij de IJzeren Man in Vught waren er 175 deelnemers. Daar was het aanzienlijk kouder dan in Den Bosch; in Vught lag ijs op het water.
De bikkels kwamen tot hun middel en gingen er daarna snel weer uit. De echte helden gingen zelfs kopje onder en één superheld kon er niet genoeg van krijgen en ging zelfs nog een keer terug. "Heerlijk! Het valt erg mee hoor. Ik ga ieder jaar twee keer!" [Youtube:http://youtu.be/UL6Io6TjTsU][Tweet:https://twitter.com/brbnl/status/550631697491181568]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.