Brabantse ziekenhuizen hebben met minder vuurwerkslachtoffers een 'relatief rustige nacht'

1 januari 2015 om 15:03
nl
De Brabantse ziekenhuizen kijken terug op een jaarwisseling zonder grote incidenten. UIt een rondje langs de ziekenhuizen blijkt dat de hulpdiensten spreken van een 'relatief rustige nacht'.
Geschreven door

Dat wil niet zeggen dat er in de nieuwjaarsnacht geen ernstige ongelukken met vuurwerk zijn gebeurd. Zo kreeg het Catharina-Ziekenhuis acht mensen binnen met letsel veroorzaakt door vuurwerk. Eén van de mensen had ernstig oogletsel. Een ander slachtoffer raakte zwaar gewond aan een hand. 
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch had het met zes slachtoffers veel minder druk dan vorig jaar. Vier mensen raakten gewond aan een hand en twee aan het gezicht.
West-BrabantIn Tilburg raakte een kind van acht gewond aan de hals en moesten medewerkers van de spoedeisende hulp een slachtoffer met ernstige brandwonden helpen omdat er een vuurpijl was ontploft in het gezicht, zo melden het St. Elisabeth Ziekenhuis en het TweeStedenziekenhuis.
Het Amphia ziekenhuis in Breda kreeg twaalf slachtoffers te behandelen. Eén van hen had ernstig hoofdletsel. Ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom, het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer en het Fransiscus in Roosendaal kregen 's nachts geen vuurwerkslachtoffers binnen.
Vrijdag definitieve balansDe Brabantse ziekenhuizen maken pas vrijdagochtend de definitieve balans op. In de afgelopen jaren kwamen er vaak in de loop van de nieuwjaarsdag nog vuurwerkslachtoffers binnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.