Geen breed excuus na onterechte aanhoudingen Veen van burgemeester Fons Naterop

1 januari 2015 om 16:31
nl
Burgemeester Fons Naterop van Veen biedt de honderd mensen die vorig jaar werden opgepakt naar aanleiding van ongeregeldheden in Veen geen breed excuus aan. De burgemeester wijst er op dat de daadwerkelijke raddraaiers namelijk ook tot deze groep behoren.
Geschreven door

Bij de arrestatie eind december 2013 zijn wel fouten gemaakt. Dit gaf het Openbaar Ministerie maandag toe. Justitie compenseert 88 ex-verdachten voor de tijd dat zij ten onrechte vast hebben gezeten. "Maar excuses gelden alleen voor hen die echt niets gedaan hebben", vertelde Naterop donderdag tijdens een persconferentie. "Niet voor de relschoppers tegen wie het OM het bewijs niet rond kreeg."
'Jaarwisseling nu veel beter'De nacht van woensdag op donderdag verliep relatief rustig in Veen. "Veel beter dan andere jaren", meent Naterop. Dit zei hij donderdagmiddag tijdens een persconferentie. Er werd woensdagavond alleen een bestelbusje in brand gestoken. Donderdagochtend rond zes uur volgden nog een sloopauto en een sloopcaravan. 
Om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen, was er tijdens de nacht van woensdag op donderdag veel politie op de been in Veen. Ook waren toegangswegen naar het centrum van Veen deels gebarricadeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.