Irisscanner in de truck: Brabanders testen hightech snufjes tijdens Dakar Rally 2015 - Omroep Brabant

Irisscanner in de truck: Brabanders testen hightech snufjes tijdens Dakar Rally 2015

2 januari 2015 om 07:27
nl
Een vrachtwagen die automatisch remt bij gevaar of alarm slaat als je je ogen te lang van de weg houdt: door technische snufjes wordt het steeds veiliger voor vrachtwagenchauffeurs. Maar eerst moet er flink getest worden, en dat gaan twee Brabanders doen tijdens de Dakar Rally 2015.
Geschreven door

Transportdirecteur Peter van den Bosch uit Erp en Jumbodirecteur Frits van Eerd uit Veghel gaan de nieuwe snufjes uitproberen tijdens de 9000 kilometer lange rally in Zuid-Amerika. Dat meldt de Telegraaf.
Nooit meer te hardSommige snufjes moeten er ook voor zorgen dat de ondernemers een mooie plek veroveren in het eindklassement. Van den Bosch vertelt tegen de krant dat ze vaak snelheidsovertredingen maken in kleine dorpjes waar ze doorheen rijden, maar dat ze daar nu wat op gevonden hebben.
Dit jaar rijden ze met ‘throttle control’: een systeem waarbij de maximum snelheid nooit wordt overschreden, maar er ook nooit te zacht wordt gereden, zodat je geen tijd verliest. Dat is handig voor Dakar, maar ook zeker voor gewoon op de A2.
IrisscannerEen andere nieuwe functie is de irisscanner, die gaat piepen als je je ogen te lang van de weg houdt. Volgens Van den Bosch wordt het met zo’n scanner bijvoorbeeld ook onmogelijk om je smartphone te gebruiken tijdens het autorijden.
Al het nieuws over de Dakar Rally en de Brabantse deelnemers lees je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.