Bredase voetbalclub is trots op Oranje-klant Virgil van Dijk en wil oud-speler eren

BREDA - Voetbalclub WDS’19 uit Breda wil Virgil van Dijk eren. De verdediger maakte afgelopen weekeinde zijn debuut in Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan. Het is voor de eerste keer dat een speler van WDS het Nederlands elftal heeft gehaald.
Onduidelijk is nog hoe het eerbetoon eruit komt te zien. Het bestuur van de Bredase voetbalclub roept leden op hierover mee te denken. Contact met Van Dijk gaat de vereniging nog zoeken.

Een wonder
Binnen WDS is veel enthousiasme over het debuut van Van Dijk. "Laten we hopen dat zich een wonder voordoet en Nederland zich kwalificeert voor de play-offs", zo staat op de clubsite. "Virgil verdient het om op een groot eindtoernooi te laten zien waartoe hij nog meer in staat is." Oranje speelt vanavond thuis tegen Tsjechië en moet winnen om nog kans te maken op een plek op het EK.

De verdediger speelde tot de D-jeugd voor de Bredase amateurclub. Vervolgens kwam hij uit voor Willem II, FC Groningen, Celtic en sinds de zomer voor het Engelse Southampton.