Video

Gewiste sporen bemoeilijken vinden van oorzaak brand bij basisscholen De Brinck en Jan Bluyssen Uden

2 januari 2015 om 15:26 • Aangepast 21 november 2020 om 20:47
nl
Het onderzoek naar de oorzaak van het afbranden van twee basisscholen in Uden loopt vertraging op. Dit zegt de politie vrijdag. Volgens haar zorgde het vuur er namelijk voor dat eventuele sporen zijn gewist.
Profielfoto van
Geschreven door

De brand legde de openbare basisschool De Brinck en de katholieke basisschool Jan Bluyssen tijdens de jaarwisseling volledig in de as. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie doet daar onderzoek naar, maar houdt er rekening mee dat de oorzaak niet meer te achterhalen is.
Omwonenden van de scholen hoorden en zagen 'knallen en schitteringen van het vuurwerk'. Politie en brandweer kennen die verhalen, maar hebben geen concrete aanwijzingen dat vuurwerk de oorzaak van de brand zou kunnen zijn.
"Dat was ook mijn eerste reactie: 'Potverdorie, dat is vast vuurwerk.' Dat is iets wat rond die tijd ook wel aannemelijk is, maar de technische recherche doet nog onderzoek", zei burgemeester Henk Hellegers tegen Omroep Brabant.
Oplossing voor korte termijnZo'n 350 scholieren raakten deze week door de brand 'dakloos'. Zij krijgen vanaf maandag les in leegstaande klaslokalen in andere scholen. Ouders krijgen daarover bericht, zodat ze weten waar ze hun kinderen komende week naartoe moeten brengen.
"Binnen de scholen in Uden zijn de nodige lokalen die leegstaan. Daar kunnen de kinderen de komende weken wel worden ondergebracht", zei Hellegers. Volgens hem gaat het wel om een oplossing voor de korte termijn. "We moeten nog naar een échte oplossing zoeken, over hoe het de komende jaren verder moet."
Omwonenden weer thuisIntussen zijn vrijwilligers begonnen met het verzamelen van spullen bij de twee scholen. Zij halen onder meer stoelen en tafels uit de restanten van de gebouwen, die de scholen later weer kunnen gebruiken.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.