Te koop: riante villa van Roger Lips in Uden

2 januari 2015 om 12:51
nl
Wie zijn zinnen heeft gezet op de kapitale villa van de failliet verklaarde vastgoedhandelaar Roger Lips in Uden, kan binnenkort zijn slag slaan. ABN AMRO laat de riante woning aan de Heinsbergenstraat 48-52 namelijk veilen. Een koopje is het mogelijke droomhuis niet.
Geschreven door

De bank laat vrijdag weten dat de veiling staat gepland op 5 februari. Dan gaat het grote huis in Uden, dat al lange tijd leeg staat, onder de spreekwoordelijke hamer. De afgelopen tijd kon de bank namelijk geen koper vinden voor de villa. Daarop rust een hypotheek van ruim 23 miljoen euro.
Lips bracht SNS Bank in problemenMet de veiling breekt een volgend hoofdstuk aan in het dossier-Roger Lips. Die vastgoedhandelaar werd twee jaar geleden failliet verklaard. Hij is vooral bekend omdat hij één van de grote vastgoedklanten was die de SNS Bank in problemen brachten. Lips staat voor meer dan 100 miljoen euro in het krijt bij verschillende banken, waaronder ABN AMRO.
Om tóch een deel van het geld terug te krijgen, veilt de bank nu in samenspraak met de curator de riante woning. Eerder gingen om diezelfde reden al villa Craaijenstein, waar het hoofdkantoor van Lips was gevestigd, en de inboedel van brasserie en hotel Tante Pietje in de verkoop.
Naar het buitenland gevluchtLips is naar Dubai gevlucht toen hem duidelijk werd dat hij gegijzeld dreigt te worden omdat hij onvoldoende meewerkt aan de afwikkeling van zijn faillissement. Eerder mocht hij vanwege zijn tegenwerking al een tijd doorbrengen in de cel.
Wie overweegt mee te bieden op de kapitale villa of gewoon nieuwsgierig is, kan op de website van het Brabants Dagblad virtueel rondlopen in het huis. Op het moment dat de foto's werden genomen, moest er wel het een en ander aan het stulpje gebeuren. Inmiddels zou alles weer puntgaaf zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.