Endinet gaat aangifte doen van vernieling na gaslek in Olland: ‘Gasleiding ontploft nooit zomaar’

2 januari 2015 om 14:07
nl
De problemen met de gasleiding in Olland zitten Endinet nog altijd niet lekker. De beheerder vermoedt dat het gaslek ontstond door ontploffend vuurwerk in een rioolput en probeert de schade te verhalen op eventuele verantwoordelijken. Volgende week wordt er aangifte gedaan van vernieling, laat een woordvoerder van Endinet weten.
Geschreven door

Zo'n 350 huishoudens zaten donderdag urenlang zonder gas nadat de straat werd verlicht door een metershoge vlam. De schade wordt momenteel berekend.
Meerdere scenario'sEndinet wil niet voor de kosten opdraaien. “Een gasleiding ontploft nooit zomaar. Sporen laten zien dat er iets tot ontploffing is gebracht.” De beheerder houdt rekening met meerdere scenario’s.
“Het kan zijn dat het bewust of per ongeluk is gebeurd. Dat wordt nog onderzocht”, aldus de woordvoerder. Met de aangifte wil de beheerder laten vastleggen dat er materiaal vernietigd is en dat technisch falen niet de oorzaak is geweest. [YouTube:body:http://youtu.be/qohtD_Y6SpI]
Auto's weggesleeptDe brand brak tussen drie en vier uur 's nachts uit. De brandweer zette met een spuit een waterscherm op, zodat het vuur niet kon overslaan naar de nabijgelegen huizen. Ook werden auto's in de buurt weggesleept. Er vielen geen gewonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.