Video

Bredase geschokt na vondst dode baby: 'Ik dacht dat ik een konijnenpootje zag, het was een babyvoet'

2 januari 2015 om 16:37
nl
De dode baby die afgelopen dinsdag werd gevonden in een vuilniszak aan de Ganzerik in Breda zat nog vast aan de navelstreng. Dat zegt een van de vrouwen die de vuilniszak, waarin het dode jongetje lag, op de gallerijflat heeft gevonden. De vrouw wil anoniem blijven, maar zegt geschokt te zijn door de vondst.
Geschreven door

De vrouw ging net boodschappen doen, toen ze de vuilniszak zag liggen. "Ik dacht vuil van een ander, dus ik raap het wel op als ik zo naar beneden ga. Maar ik kwam dichter bij en ik zag bloed, een navelstreng en een vlies. Toen ben ik naar binnen gegaan bij een buurvrouw en ik zei wat is er met die zak, ik vind 'm eng en raar. Samen zijn we toen gaan kijken."
BabyvoetjeDe vrouw is nog erg onder de indruk van de vondst. "Ik heb de zak losgemaakt en dacht zelf een konijnenpootje te zien. Mijn buurvrouw zei dat het een babyvoetje was. Daarna hebben we meteen de politie gebeld."
Na de lugubere vondst ging de vrouw boodschappen doen. "Ik was helemaal in de war. Ik heb niet eens gehaald wat ik moest hebben."
Moeder van kind spoorloosDe flat werd als snel afgezet door de politie. Toen de vrouw terugkwam moest ze onder begeleiding van een agent haar flat binnen. "Ik zei, zeg me alsjeblieft dat het een dier is, maar hij zei nee."
De politie is nog altijd op zoek naar de moeder van het dode kindje. De Stichting FIOM, die zich bezig houdt met ongewenste zwangerschappen, roept vrouwen die ongewenst zwanger zijn op om professionele hulp te zoeken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.