Leerlingen van afgebrande scholen in Uden vinden nieuw onderdak in vier andere scholen

2 januari 2015 om 17:49
nl
De 350 leerlingen van de basisscholen Jan Bluyssen en de Brinck in Uden krijgen maandag les op vier andere scholen in Uden. De schoolbesturen en de gemeente zijn er in geslaagd vijftien lege lokalen te vinden, waar de kinderen kunnen worden opgevangen. De ouders zijn vrijdagmiddag geïnformeerd over waar ze naartoe moeten met hun kind.
Geschreven door

Beide basisscholen werden op Oudjaarsdag getroffen door een felle brand. De oorzaak is nog onbekend. Maar omwonenden hebben bij de school mensen met vuurwerk gezien en knallen gehoord.
Basisschool Jan Bluyssen:Groep 1 tot en met 4 wordt opgevangen in basisschool Marimba.Groep 5 tot en met 8 wordt opgevangen in basisschool De Tandem.
Basisschool De Brinck:Groep 1 tot en met 6 wordt opgevangen in basisschool De Meent.Groep 7 en 8 wordt opgevangen in basisschool De Leeuwerik.
Peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang:Peuterspeelzaal De Vlinder vindt onderdak aan 't Gezwat 4.De buitenschoolse opvang gaat naar Kinderopvang Humpie Dumpie.
'Nieuwe start'Lambert van der Ven, woordvoerder van beide scholen, is tevreden over het resultaat. Vooral omdat de spreiding van de kinderen beperkt blijft. "Dat is erg belangrijk voor de kinderen en de leerkrachten. Dat ze elkaar kunnen steunen en kunnen vinden om een nieuwe start te kunnen maken."
De schooldirecties van Jan Bluyssen en de Brinck krijgen volgens Van der Ven alle ondersteuning. "Alle directeuren van de andere scholen ondersteunen mee. Ze dragen zorg voor het verdelen van taken waardoor de getroffen scholen zich vooral met de kinderen kunnen bezig houden. Alle andere zaken worden door de collega's overgenomen."
VolksverhuizingEn dus komt er het komend weekend een ware verhuizing op gang in Uden, want de lokalen moeten worden ingericht. "Het onderwijs heeft de nodige krimp gekend," zegt Van der Ven. "Dus er zijn veel scholen die nog meubels hebben."
Ook hebben leveranciers voor dit soort noodgevallen vaak nog meubels op voorraad. "We gaan ervan uit dat we de kinderen komende maandag in een ingericht lokaal kunnen ontvangen." Aan een oplossing voor de lange termijn wordt nog gewerkt. "Er wordt nu gedacht aan een oplossing voor twee jaar," zegt Van der Ven.
'Nog allerlei opties bekeken'Of dat noodlokalen worden, laat Van der Ven nog in het midden. "Er worden nog allerlei opties bekeken, maar een noodvoorziening is wel het meest voor de hand liggend." Over de plek is nog geen duidelijkheid, hoewel daar ook verschillende opties voor in beeld zijn. "Maar dat zal medio volgende week duidelijk worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.