Video

Oosterhouters blij met winst in Postcode Loterij: 'Een leuke reis zit er wel in!'

2 januari 2015 om 18:33
nl
"2015 kan nu al niet meer stuk!" Hoeveel ze precies gewonnen hebben, weten ze nog niet. Maar het lijkt in elk geval om een getal met vijf nullen te gaan. En dus kan er bij de gelukkigen in de straat Gangboord in Oosterhout best al een vreugdekreetje vanaf. "Joehoe!!!" In de straat mag een miljoen verdeeld worden onder de deelnemers van de Postcode Loterij. Deelnemers met postcode 4902 CB in elk geval, want dat geldt maar voor de helft van de straat.
Geschreven door

De oneven huisnummers in de Gangboord hebben de winnende postcode. De even huisnummers niet. Het is geen grote straat en niet iedereen speelt mee. Al met al zorgt dat ervoor dat maar vijf huishoudens meedelen in het miljoen.
Hoeveel de winnaars precies op de rekening krijgen bijgeschreven hangt af van het aantal loten dat ze hebben en het aantal Kanjerpunten. Pas op 15 januari wordt bekend wat de exacte bedragen zijn.
FantaserenToch kan alvast een beetje fantaseren geen kwaad. "We willen onze hobbykamer hier beneden ombouwen tot een slaapkamer voor de toekomst. En we willen aan de kinderen iets geven, zodat zij het een beetje gemakkelijker krijgen. En een leuke reis zit er ook wel in."
Nog niet iedereen weet waar het gewonnen geld straks aan uitgegeven gaat worden. "Geen idee. Wij zijn nog een beetje ouderwets dus ik denk dat we eerst eens goed nadenken over wat we ermee gaan doen."
Beker ijsAan de overkant van de straat hoeven de bewoners niet over die vraag na te denken. Zij vielen niet in de prijzen want ze hebben een andere postcode. "Wij hebben een beker ijs gewonnen en die hoeven we niet met de buren te delen." De overbuurman lacht erbij. En niet eens als een boer met kiespijn.
Zijn vrouw rent enthousiast naar de overkant van de straat om daar de winnaars te feliciteren. "Waarom niet?"
Feest in de Gangboord. Een straat waar overigens geen kleine huizen staan. Is de prijs verkeerd terechtgekomen? "Dat is te makkelijk geoordeeld. Wij hebben ook altijd hard moeten werken. We doen al dertig jaar mee aan de loterij en nu hebben we een keer geluk gehad."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.