Video

Eric Hellemons na twee maanden hoofdtrainer af: 'Het gaat om NAC, niet om Hellemons'

2 januari 2015 om 19:50
nl
Na amper twee maanden is Eric Hellemons hoofdtrainer af. Hellemons doet een stapje terug en wordt assistenttrainer van de nieuwe hoofdtrainer van NAC, Robert Maaskant. "Het gaat om de club NAC. Dat heb ik vanaf het begin gezegd."
Geschreven door

Hellemons werd in november benoemd tot hoofdtrainer van NAC. De Bredase club had net Nebojsa Gudelj ontslagen en zocht een opvolger.
In eerste instantie viel de keuze op Gertjan Verbeek en Robert Maaskant. Maar beide oefenmeester hielden de boot af. NAC koos toen voor de onervaren Hellemons.
Niet groter dan clubDat hij nu een stapje terug moet doen, vindt hij niet erg. "Als een stukje ervaring het verschil kan maken waardoor NAC in de Eredivisie kan blijven, dan ben ik niet groter dan de club", zegt Hellemons.
Robert Maaskant heeft begrip voor de actie van Hellemons. "Mijn allereerste sms is naar Eric toegegaan. Ik vroeg hem hoe hij daar over dacht. Dit initiatief is zelfs vanuit hem gekomen."
Trainer van bovenkant erbijDat laatste wil Hellemons wel bevestigen. "Toen we net begonnen stonden we hier met twee veldtrainers op het veld. En we stonden er al niet goed voor. Dan krijg je vanzelf de vraag, moet er aan de boven- of onderkant een nieuwe trainer bij?"
Voor Hellemons was de keuze simpel. "Ik vind dat ik dan eerlijk moet zijn naar de club waarvoor ik werk, de spelers maar ook de fans. Ik heb daarom gezegd dat er een trainer vanaf de bovenkant erbij moet komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.