'Proefboringen naar schaliegas zijn in 2015 niet aan de orde' - Omroep Brabant

'Proefboringen naar schaliegas zijn in 2015 niet aan de orde'

3 januari 2015 om 13:11 • Aangepast 21 november 2020 om 20:45
nl
Proefboringen naar schaliegas zijn in 2015 niet aan de orde. Dat zegt directeur Frank de Boer van Cuadrilla, het bedrijf dat de boringen uit kan voeren in Boxtel en Haaren.
Profielfoto van
Geschreven door

Minister Henk Kamp van Economische Zaken sloot proefboringen eerder niet uit. Het winnen van schaliegas is omstreden omdat er schade aan het milieu en aan de bodem door kan ontstaan.
'Beetje flauw'Directeur Frank de Boer was zaterdag te gast bij het radioprogramma Alles Mag op Zaterdag van Omroep Brabant. Daar sprak hij ook over de ruzie om een huurovereenkomst in Boxtel. De gemeente verlengt het huurcontract van Cuadrilla in Boxtel niet, maar volgens De Boer is dat contract gewoon nog van kracht.
De Boer: "We huren wel. Er is alleen nog geen huur betaald omdat de gemeente dat niet wil. Onze licentie is verlengd en daarmee de huurovereenkomst ook. Ik ben overtuigd van mijn gelijk, het is een beetje flauw van de gemeente om dat te ontkennen. Maar we komen er wel uit. Dit jaar zal er ook nog helemaal geen activiteit op dat perceel plaatsvinden."

Wachten op privacy instellingen...

Schaliegas kan miljarden opleverenVolgens Kamp is de hoeveelheid schaliegas in Nederlandse bodem mogelijk vijf tot twaalf keer het jaarlijkse gasverbruik in Nederland en kan het 20 tot 45 miljard euro opleveren.
Lees alles over dit onderwerp op onze themasite: omroepbrabant.nl/schaliegas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.