VVD Brabant wil opheldering over mislopen belangrijk keurmerk Bureau Jeugdzorg, Statenvragen gesteld

3 januari 2015 om 13:36
nl
De Statenfractie van de Brabantse VVD wil zo snel mogelijk opheldering over het feit dat Jeugdzorg Noord-Brabant als enige Bureau Jeugdzorg in Nederland het keurmerk voor 2015 heeft misgelopen. De fractie heeft naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Brabant Statenvragen gesteld.
Geschreven door

Jeugdzorg Noord-Brabant mag door het mislopen van het certificaat geen nieuwe cliënten meer aannemen in 2015.
'Bezuinigingen de oorzaak'Sinds donderdag valt de jeugdzorg onder verantwoordelijkheid van de gemeenten. Alleen met het certificaat van het Keurmerkinstituut mag de zorg worden verleend.
Wethouder René Peters uit Oss is niet verbaasd door het slechte nieuws. Hij treedt namens alle gemeenten op als woordvoerder over Bureau Jeugdzorg. ''De bezuinigingen zijn de oorzaak hiervan. Daardoor is alles afgeroomd en is goed gekwalificeerd personeel op straat gezet.''
Niet genoeg personeelBureau Jeugdzorg Noord-Brabant heeft op dit moment niet genoeg goed geschoold personeel in dienst om nog meer cliënten aan te nemen. ''Ik verwacht dat alles voor 1 april weer op orde is'', vertelt Peters.
Jeugdzorginstantie William Schrikker Groep verwacht tussen de dertig en veertig extra cliënten te krijgen. De instantie helpt tijdelijk de nieuwe cliënten omdat Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant niet op tijd alles op orde kreeg voor het keurmerk.
Statenvragen VVDHet mislopen van het keurmerk was voor de VVD genoeg aanleiding om vragen te stellen. "Gezien het feit dat CDA-Gedeputeerde Van Haaften voortdurend heeft betoogd dat de decentralisatie van de Jeugdzorg in Brabant vooruit liep op andere provincies."
De VVD-fractie wil uiterlijk vrijdag 16 januari antwoord. Dan is de eerstvolgende vergadering van de Commissie Cultuur en Samenleving.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.