Familie neergestoken Angelo van Emmerik (23) uit Tilburg vol vragen: ‘We begrijpen er niets van’

3 januari 2015 om 17:37
nl
De familie van de neergestoken Angelo van Emmerik is in diepe rouw. De 23-jarige Angelo werd donderdag neergestoken, niet veel later overleed hij in het ziekenhuis. Het politieonderzoek op de plaats waar de steekpartij gebeurde, is afgerond. Maar antwoorden heeft de familie niet.
Geschreven door

Angelo van Emmerik werd op nieuwjaarsdag 's middags hevig bloedend in de Jan Scharpstraat in Tilburg gevonden. Omstanders en hulpverleners hebben hem nog gereanimeerd. Niet veel later overleed hij in het ziekenhuis. Er is nog veel onduidelijk over de dood van Angelo. Hij zou in het complex waar hij woonde zijn gestoken. Het gaat om een complex met eenkamerappartementen.
OnduidelijkheidNa de steekpartij zagen getuigen een man snel wegfietsen. Donderdagnacht werd een 22-jarige Tilburger aangehouden in een huis in Den Bosch. Het is niet duidelijk of dat dan ook de man op de fiets is.
De familie tast ook in het duister over de toedracht. "Wij snappen er allemaal niets van, hij heeft nooit iets crimineels gedaan. Hij werkte gewoon", vertelt Angelo's neef Bart Bambacht aangeslagen. "Hij was echt een voorbeeld voor me, iemand die altijd onder de mensen was. Wij begrijpen het niet."
Onderzoek afgerondBij het huis waar Angelo werd neergestoken, heeft zijn familie vrijdagavond bloemen neergelegd. Het politieonderzoek in de Jan Scharpstraat is inmiddels afgerond. Het lichaam van Angelo wordt nog onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut. Neef Bart: "Dit zijn hele moeilijke dagen voor ons omdat zijn lichaam nog niet is vrijgegeven. We kunnen dus ook nog geen uitvaart regelen."
Familieleden van Angelo vinden veel steun bij elkaar: "Angelo was het enige kind van zijn moeder. Mijn tante heeft het heel zwaar nu. We zitten met zijn allen hele dagen bij elkaar."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.