Video

Asielzoekers nemen het op tegen lokaal voetbalteam: 'Ze zijn erg rap en hebben een goede afwerking'

4 januari 2015 om 11:52
nl
Een cliché, maar daarom niet minder waar: sport verbroedert. Zaterdagmiddag speelde een team van Eritrese en Syrische vluchtelingen tegen een team van Volharding in Vierlingsbeek.
Geschreven door

Sinds kort huizen er meer vluchtelingen in Stevensbeek dan er inwoners zijn, nameljk zo'n 800. Veel contact was er nog niet tussen de spelers van Volharding en de nieuwe bewoners van Stevensbeek. "Nee, ik heb er eigenlijk nog nooit iemand van gesproken. Misschien dat het zo gebeurt tijdens of na de wedstrijd", zegt één van de spelers van Volharding.
Talenten tussen vluchtelingen Volharing zette een recreantenteam in. Dat was ook terug te zien in de eindscore, team azc won met 7-0. Volgens de kenners op de tribune lag dat niet alleen aan de 'kwaliteiten' van het thuisteam, maar zaten er ook echt een aantal talenten in  het team van vluchtelingen.
"Ze zijn heel rap en snel. Ze tikken lekker rond en het technisch spel ziet er verzorgd uit. En ze hebben een goede afwerking", analyseert een man op de tribune. 
'Ideaal om te integreren'Ondanks dat er natuurlijk flink werd gejuicht na het fluisignaal, ging het niet echt om de winst. "De jongens willen integreren in de Nederlandse maatschappij en natuurlijk gewoon lekker voetballen. Ik denk dat dit een ideaal middel is", zegt Harrie Rooijmans, de coach van het team asielzoekers.
En dat vinden de spelers zelf ook. Ze zijn vooral blij met de gastvrijheid van de club. "Het maakt niet uit wie er gewonnen of verloren heeft. We hopen dat we nog een keer mogen spelen", aldus een van de spelers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.