Britse justitie heeft nieuwe informatie drugssmokkel: karateleraar Jan Knobel uit Roosendaal vrij

4 januari 2015 om 22:32
nl
De Roosendaalse karateleraar Jan Knobel is weer op vrije voeten nadat hij afgelopen zomer werd opgepakt wegens drugssmokkel. Dat meldt zijn advocaat Simon Clarke. Het proces tegen Knobel zou maandag beginnen, maar is nu uitgesteld tot 5 mei. Jan Knobel blijft nog wel verdachte.
Geschreven door

De familie van Knobel wil tegenover Omroep Brabant niet reageren. "Wij willen met rust worden gelaten", meldt een familielid. Volgens Simon Clarke zegt dat de Britse justitie informatie heeft die Jan Knobel kan helpen bij zijn verdediging. Knobel heeft steeds beweerd onschuldig te zijn aan de drugssmokkel. Clarke weet niet wat de informatie is die de Britse justitie zegt te hebben. 
'Geen eerlijk procesVolgens Clarke was de Britse justitie van mening dat Jan Knobel maandag geen eerlijk proces gehad zou hebben. En verdachten mogen maar zes maanden in een cel blijven, voordat ze een rechter zien. Dus liet een rechter Knobel afgelopen vrijdag vrij. Volgens Clarke is Knobel 's avonds naar Nederland gereisd. In oktober verwachtte de Engelse advocaat nog dat Knobel zo'n 15 tot 20 jaar gevangenisstraf zou kunnen krijgen.
De karateleraar vertrok in de zomer naar een klant in Engeland. Zijn truck werd bij de Kanaaltunnel doorzocht. In de oplegger werd twintig kilo harddrugs gevonden. De straatwaarde daarvan was ruim 1,2 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.