Video

'Het is toch even spannend', scholieren uitgebrande scholen naar andere basisscholen Uden

5 januari 2015 om 10:13
nl
De kerstvakantie is voorbij en de scholen beginnen weer, maar voor de 350 leerlingen van de basisscholen Jan Bluyssen en De Brinck in Uden is het extra wennen. Zij worden opgevangen op andere scholen nadat een grote brand op Oudejaarsdag hun scholen verwoestte.
Geschreven door

Er zijn vijftien lege lokalen gevonden op vier andere scholen in Uden. De woordvoerder van de uitgebrande scholen is daar blij mee, omdat de groepen nu toch een beetje bij elkaar blijven. "Dat is erg belangrijk voor de kinderen en de leerkrachten. Dat ze elkaar kunnen steunen en kunnen vinden om een nieuwe start te kunnen maken”, zei hij eerder tegen Omroep Brabant.
Route verkendAfgelopen weekend zijn de lokalen in spoedtempo ingericht. En maandagochtend lopen de leerlingen stuk voor stuk het schoolplein op. Een ander schoolplein en een ander lokaal, maar wel met hun vaste leraren die hen op staan te wachten.
“We hebben de route gisteren al even verkend”, vertelt een vader die zijn dochters wegbrengt. “Ze vinden het spannend, maar het helpt wel om van tevoren even te gaan kijken. Het is een ander soort dag dan normaal. Het is spannend, even afwachten.”
'Boekjes en gymschoenen weg'“Dit weekend was wel onrustig, verdrietig ook”, zegt een vader. “De boekjes en de gymschoenen zijn weg.” De dochter valt bij: “Allemaal leuke dingen zijn verbrand.” Toch heeft ze er weinig last van dat ze naar een nieuwe school moet. Haar tweelingzusje wel, die vindt het toch een beetje eng.
De leerlingen worden voorlopig op de vier andere scholen opgevangen. Aan een oplossing voor de lange termijn wordt nog gewerkt. "Er wordt nu gedacht aan een oplossing voor twee jaar," zegt Van der Ven. Daarna zouden de scholen herbouwd moeten zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.