Elkaar helpen zodat ouderen in dorp kunnen blijven wonen: zorgcoöperatie Putte in oprichting

5 januari 2015 om 13:08
nl
Een zorgcoöperatie voor en door inwoners van Putte houdt maandagavond een oprichtingsvergadering. Halverwege 2015 moet het samenwerkingsverband hulp gaan bieden aan ouderen en hulpbehoevenden in Putte. 110 mensen hebben inmiddels aangeven andere dorpsbewoners te willen helpen met bijvoorbeeld klusjes, huishoudelijke taken en tuinonderhoud.
Geschreven door

"De zorg in Putte moet op peil blijven zodat ouderen in Putte kunnen blijven wonen. Een leefbaar dorp waar ouderen zich thuis voelen en waar goed voor de ouderen wordt gezorgd is voor ons allemaal van groot belang." Dat staat te lezen op de website van het Burger Initiatief Putte, de drijvende kracht achter de nieuwe en bijzondere coöperatie.
Initiatiefnemer Erik de Laet vult aan: "Wij denken dat er steeds meer behoefte is aan hulp van burgers aan burgers. Dicht bij huis, van en voor mensen die elkaar kennen."
Te veel gekooktDe Laet stelt dat vrijwilligerswerk ondanks de naam toch vaak een verplicht karakter heeft. En dat is juist niet de bedoeling van de nieuwe zorgcoöperatie.
Een voorbeeld: "In tweepersoons huishoudens wordt vaak teveel gekookt en blijft 's avonds eten over. Dat eten kan dan naar iemand toe die er zelf moeilijk voor kan zorgen."
De komende maanden bekijken verschillende werkgroepen hoe de zorgcoöperatie er precies uit moet zien. Ook wordt bekeken wat mogelijk is op gebied van kleinschalige woonvormen. De Laet: "En verder moet er een laagdrempelig ontmoetingspunt komen in het dorp."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.