Hoe denken dertigers over seks en liefde? Landkaart van de Liefde voor voorstelling 'Romeo en Julia'

5 januari 2015 om 14:36
nl
Het Zuidelijk Toneel gaat onderzoeken hoe het liefdesleven van dertigers er in Nederland voorstaat. Het onderzoek moet een Landkaart van de Liefde opleveren die op Valentijnsdag (14 februari) wordt gepubliceerd. Het onderzoek hoort bij de voorstelling 'Romeo en Julia', de klassieker van Shakespeare die voor Het Zuidelijk Toneel wordt geregisseerd door de Bossche stadskunstenaar Lucas de Man.
Geschreven door

Lucas de Man wil te weten komen hoe zijn eigen generatie, de twintigers en de dertigers van nu, denkt over liefde en seksualiteit. Hij vraag zich af of de grenzeloze vrijheid op het gebied van seks en liefde positieve effecten heeft of juist zorgt voor keuzestress.
ParshipVoor het onderzoek wil Het Zuidelijk Toneel zoveel mogelijk mensen interviewen. Het gezelschap werkt samen met omroep BNN, datingsite Parship, de Avans Hogeschool en een onderzoeksbureau. BNN wil de resultaten van het onderzoek gebruiken in het televisieprogramma 'Spuiten en Slikken'.
Liefde en erotiek zijn voor Lucas de Man vaker terugkerende thema's. Eerder maakte hij al de serie 'Bejaarden en Begeerte', bijzondere theatervoorstellingen waarin hij met 65-plussers praatte over liefde en seksualiteit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.