Grimmige sfeer bij demonstratie tegen azc in Steenbergen ondanks afwezigheid Geert Wilders

STEENBERGEN - Ondanks de afwezigheid van PVV-leider Geert Wilders kwamen donderdagmiddag ruim 150 tegenstanders en ongeveer 30 voorstanders van het azc naar de Markt in Steenbergen. De gemoederen liepen daarbij zo hoog op dat de politie tussenbeide moest komen.
Na een aantal verhitte discussies en schreeuwpartijen werd de sfeer grimmig en gooiden de tegenstanders van het azc met eieren. Daarna vertrokken de voorstanders omdat zij de boel niet wilden laten escaleren. De politie hield de twee groepen met ongeveer tien agenten uit elkaar.

'Ze moeten gewoon wegblijven'
"Mijn grote vriend is er vandaag helaas niet", reageert een van de tegenstanders van het azc. "Aan de ene kant staat nu de gemeenteraad en aan de andere kant staat de gewone burger."

"Ik steun de staat, maar ze kunnen ze wel genoeg geld uitgeven aan een paar vluchtelingen die gewoon weg moeten blijven.  Wat moet je er hier mee? Laat ze ze lekker in hun eigen land te eten geven en dan komt het allemaal goed. Alles komt hier naartoe. Dat vind ik niet normaal."

Tegengeluid
Aan de andere kant van de Markt hielden voorstanders oranje harten omhoog. "Ik werd gebeld door m'n zusje die vroeg of ik zin had om een tegengeluid te laten horen", zegt een van hen. "Wat mij betreft zijn de meeste vluchtelingen hier welkom, ja."