Bijzondere koevoet kan naar daders brute overval bejaarde (85) in Geertruidenberg leiden

5 januari 2015 om 19:10
nl
De daders van de brute overval op een bejaarde, gebruikten daarbij een bijzondere koevoet. De politie hoopt dat iemand de koevoet herkent zodat de politie de daders op het spoor komt.
Geschreven door

Een hoogbejaarde man (85) werd maandagochtend acht december in zijn huis aan de Dordtsestraat in Geertruidenberg bruut overvallen.
Volgens de politie kwamen de twee jonge mannen van ongeveer twintig jaar het huis via de achterzijde binnen. De man werd een uur lang zeer ernstig bedreigd door de twee jonge overvallers.
Bijzondere koevoetEen van de overvallers gebruikte daarbij een zeldzaam soort koevoet of spijkertrekker zoals op de foto bij dit artikel. De koevoet is ongeveer veertig centimeter lang en heeft een houten handvat.
Nadat de overvallers de bejaarde bewoner overmeesterd hadden, doorzochten ze het huis. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond. De twee overvallers zijn via de achterkant van het huis gevlucht, ze kwamen op de Waterpoortstraat of de Havendijkstraat uit. Vanaf daar ontbreekt elk spoor.
SignalementDe overvallen man heeft de overvallers niet goed kunnen zien. De overvaller met de koevoet had volgens hem een slank postuur en was ongeveer 1,80 meter groot. Hij droeg een zwarte jack van een gladde stof. Hij had een zwarte broek aan.
De andere overvaller was ongeveer 1,75 meter groot. Ook hij droeg zwarte kleding. Allebei de mannen spraken accentloos Nederlands.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.