'Klacht tegen RTL zou moeten leiden tot verwijdering sekstape Dave Roelvink', zegt adocaat Plasman

5 januari 2015 om 19:12
nl
Advocaat Plasman heeft namens de familie Pach aangifte gedaan tegen RTL Nederland en Bredanaar Guido Weijers. De aangifte is voor het uitzenden van een filmpje, waarin Dave Roelvink oraal bevredigd wordt door hun dochter. De sektstape was te zien in de oudejaarsconference van Weijers.
Geschreven door

De rechter had uitzenden van de sekstape verboden, maar RTL deed dat toch, vandaar de aangifte. Justitie moet nu naar aanleiding van de klacht bekijken of de zaak voor de rechter komt.
'Liever geen publiciteit'Volgens advocaat Plasman had dat via een kort geding meteen gekund, maar de familie Pach wil eigenlijk zo min mogelijk publiciteit in deze zaak. "Met het naar buiten brengen van het nieuws over de aangifte hoopten wij dat RTL en Guido Weijers zelf het filmpje zouden verwijderen van hun websites."
Er werd echter door RTL en de cabaretier uit Breda geen actie ondernomen. "Nu dat niet gebeurt wordt het verbod tot openbaarmaking bij voortduring overtreden en gaan we ons beraden over verdere stappen."
Weijers laat aan het AD weten dat hij rustig afwacht tot hij een aangifte ontvangt. Hij wil verder niet op de zaak ingaan.
Verdere juridische stappenPlasman overlegt dinsdag met de familie over verdere juridische stappen tegen de verspreiding van het filmpje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.