Marc-Marie Huijbregts uit Tilburg wil geroken worden in DWDD-tentoonstelling

5 januari 2015 om 20:48
nl
Een doosje met zijn geur erin, dat wil Marc-Marie Huijbregts uit Tilburg onder andere in zijn zaal op de DWDD-tentoonstelling. Ook wil de cabaretier veel portretten uit het Eindhovense Van Abbemuseum tentoonstellen, zo zei hij maandag in het VARA-programma.
Geschreven door

Televisieprogramma De Wereld Draait Door opent in januari een pop-up museum in Amsterdam. Gastconservator Marc-Marie selecteert daarvoor werk uit het depot van het Van Abbemuseum uit Eindhoven. "Ik ben gewoon het depot in gegaan en heb gekeken wat er met me gebeurde", zegt Marc-Marie.
'Verborgen'Het DWDD pop-up Museum moet in het teken komen te staan van 'verborgen kunstenaars'. Marc-Marie moest meteen denken aan de Belgische kunstenaar Constant Permeke.
"De conservatoren zeiden dat die helemaal niet vergeten is, en dat is ook zo, maar mijn tante Loes kent hem niet hoor", lacht Huijbregts.
RuikenDe cabaretier wil iets met geur doen. "Ze hebben in het Van Abbemuseum een geur gemaakt van de sigaar van Van Abbe. Dus ik wil dan ook een doosje met mijn geur. Dan komen Van Abbe en ik samen."
In het depot van het Van Abbemuseum merkte Marc-Marie dat hij het liefste ook veel portretten in zijn zaal wil. "Een Sint-Petersburgopstelling, met een hele muur vol portretten, lijkt me dan geweldig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.