Video

Geen Helmonder en toch is Wim Daniëls uitgeroepen tot Helmonder van Jaar

5 januari 2015 om 22:45 • Aangepast 21 november 2020 om 20:44
nl
Hij vond eigenlijk dat de andere genomineerden het meer verdienden, maar toch is Wim Daniëls uit Aarle-Rixtel uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar. Daniëls ontving de prijs maandagavond uit handen van Elly Blanksma in theater 't Speelhuis. De publieksprijs ging naar fotograaf Mario Coolen.
Profielfoto van
Geschreven door

Daniëls sprak zich voor de verkiezing duidelijk uit, dat hij het ' raar' vond om als niet-Helmonder genomineerd te zijn voor de verkiezing, waar ook Berry van Aerle en fotograaf Mario Coolen kans maakten op de prijs.

Wachten op privacy instellingen...

Zelf vond hij dat Van Aerle de prijs verdiende. "Van Aerle is natuurlijk een grotere Helmonder dan ik", zo schreef Daniëls op Facebook. "Die had de onderscheiding 25 jaar geleden al moeten krijgen."
Toch voelt Daniëls zich een echte Helmonder: "Mijn vader kwam uit Stiphout en mijn moeder uit Mierlo-Hout, dorpen die nu bij Helmond horen, dus ik ben een Helmonder, na vandaag helemaal!
Wim Daniëls is al jaren stadsdichter van Helmond. Hij schreef honderden gedichten over de stad en een Helmonds woordenboek.
Kritiek en teleurstellingBij veel Helmonders in de zaal is de keuze voor Wim Daniëls als Helmonder van het jaar slecht gevallen: "Ik had liever Berry van Aerle gezien, dat is tenminste een echte Helmonder", is een veel gehoorde opmerking. "Iemand uit Aarle-Rixtel kan nooit ginne Helmonder zijn", zegt een échte Helmonder in de zaal zegt over de keuze.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.