Turkije en Spanje populair bij Brabantse voetbalclubs, geen trainingskamp voor RKC Waalwijk

6 januari 2015 om 16:57 • Aangepast 21 november 2020 om 20:44
nl
Tijdens de winterstop in het betaalde voetbal worden massaal trainingskampen belegd in het buitenland. Zo zijn de Brabantse eredivisieclubs deze maand in Spanje en Turkije te vinden. Niet alle Brabantse clubs in de Jupiler League gaan naar het buitenland. Zo blijft RKC Waalwijk om financiële redenen thuis. Jong PSV vertoeft ondertussen in het Turkse Antalya.
Profielfoto van
Geschreven door

Omroep Brabant zette de verblijfplaatsen van de negen Brabantse clubs op een rijtje. Vijf daarvan blijven in Brabant. Twee clubs zijn naar Turkije gegaan, twee Brabantse clubs zijn naar Spanje afgereisd.
PSV - Gran Canaria - SpanjeVan 4 tot en met 12 januari is koploper PSV te vinden op het Spaanse eiland Gran Canaria. De ploeg van trainer Philip Cocu zal daar onder meer tegen Celtic (10 januari) en Sparta Praag (11 januari) spelen. Naar verwachting zullen zich geen nieuwe PSV'ers in Spanje gaan melden.

Wachten op privacy instellingen...

Willem II - Belek - TurkijeWillem II strijkt in de winterstop neer in het Turkse Belek, zo'n dertig kilometer ten oosten van Antalya. Van 5 tot en met 12 januari is de ploeg van Jurgen Streppel, die twaalfde staat in de eredivisie, daar te vinden. Op 9 januari speelt Willem II tegen FC Volendam. Een dag later wordt hoogstwaarschijnlijk tegen het Belgische Charleroi geoefend.
NAC Breda - Valencia - SpanjeTraditiegetrouw is NAC Breda tijdens de winterstop in Valencia te vinden. Het is de kans voor de nieuwe trainer Robert Maaskant om zijn team te vormen. De nummer 17 van de eredivisie kan dan ook mogelijk nieuwespelers uitproberen zoals de meegereisde verdediger Kees Luijckx. Op 8 januari speelt NAC een oefenwedstrijd tegen het Belgische OH Leuven.

Wachten op privacy instellingen...

FC Eindhoven - Eindhoven - BrabantFC Eindhoven traint de komende tijd in eigen huis. Momenteel staat FC Eindhoven op een derde plek in de Jupiler League. Zaterdag speelt de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong een oefenwedstrijd tegen vv UNA.

Wachten op privacy instellingen...

FC Oss - Oss - BrabantFC Oss gaat tijdens de winterstop op trainingskamp in eigen land. De komende week speelt de ploeg van trainer Willy Boessen twee oefenwedstrijden. In eigen huis worden achtereenvolgens Jong NAC en Jong AZ ontvangen.
FC Den Bosch - Mill - BrabantDe selectie van FC Den Bosch is deze week op trainingskamp in Mill. Dat doet de Bossche club al enige jaren. De mannen van trainer Ruud Kaiser spelen op 7 januari tegen JVC Cuijk en op 10 januari tegen G.V.V.V..
Jong PSV - Antalya - TurkijeJong PSV is zondag in voorbereiding op de tweede seizoenshelft vertrokken naar Antalya in Turkije. Het team van Darije Kalezic heeft de eerste trainingen er inmiddels op zitten en speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen het Azerbeidzjaanse Quabala FC.

Wachten op privacy instellingen...

Helmond Sport - Helmond - BrabantHelmond Sport hoeft het land niet meer te verlaten om te gaan trainen in de winterstop. Omdat ze nu een eigen kunstgrasveld hebben kunnen ze daar op vooruit. De ploeg van Jan van Dijk oefent vrijdag in eigen huis tegen Patro Eisden Maasmechelen. Zaterdag speelt Helmond Sport in Someren tegen de plaatselijke SV.
RKC Waalwijk - Waalwijk - BrabantRKC Waalwijk kan dit jaar niet op trainingskamp vanwege de nijpende financiële situatie. De club van trainer Martin Koopman staat stijf onderaan in de Jupiler League. Wel oefenen de Waalwijkers vrijdag tegen het Nederlands politie-elftal. Yuri Cornelisse neemt dan afscheid van het betaalde voetbal tegen de club waar hij het langst voor heeft gespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.