Helmonder Berry van Aerle gebombardeerd tot 'Aarlenaar van het jaar 2014'

6 januari 2015 om 15:19
nl
Nu Wim Daniëls uit Aarle-Rixtel verrassend is uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar, is dat voor sommigen reden om Berry van Aerle op ludieke wijze in het zonnetje te zetten. De ex-voetballer komt uit Helmond en is al jaren niet meer in Aarle-Rixtel geweest, maar hij werd maandagavond wél uitgeroepen tot Aarlenaar van het jaar 2014.
Geschreven door

Althans, dat stelt de weblog 'Er mag gezongen worden', over 'de onzin over de belangrijkste bijzaken in het leven'.  Nieuws met een vette knipoog, dus.
Daniëls kreeg de titel 'Helmonder van het Jaar' maandagavond, nadat hij zelf al had aangegeven het 'raar' te vinden om als niet-Helmonder genomineerd te zijn. Ook Berry van Aerle en fotograaf Mario Coolen waren in de race voor de titel.
'Beoogde winnaar voor onze neus weggekaapt'Op de blog is te lezen dat het aanvankelijk de bedoeling was om Wim Daniëls - wél een geboren en getogen Aarle-Rixtelnaar - de prestigieuze prijs te gunnen. "Maar Wim werd eerder op de avond al uitgeroepen tot Helmonder van het Jaar. Als ze in Helmond onze beoogde winnaar voor onze neus wegkapen, kunnen wij dat andersom ook."
'Witvoeter 2014'Taalkundige Wim Daniëls heeft binnenkort nog een nieuwe titel te pakken. Door carnavalsvereniging De Dwèrsklippels wordt hij aanstaande zondag uitgeroepen tot 'Witvoeter 2014'.
Deze carnavaleske onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die tegen gevestigde meningen in durven te gaan met een positief resultaat als gevolg. Nuenenaren noemen dat 'positieve dwersheid'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.