Pollepelselfies en demonstratie: 'Eethuis voor armen De Pollepel in Tilburg moet open blijven!'

6 januari 2015 om 16:05
nl
Het is al ruim dertig jaar een begrip in Tilburg maar nu lijkt het definitieve einde voor sociaal eethuis De Pollepel wel heel dichtbij. De gemeente draait de subsidiekraan dicht en stichting La Poubelle, waar De Pollepel onder valt, voelt zich gedwongen het eethuis te sluiten. "Dus niet! Wij Tilburgers laten de erfenis van Gerrit Poels niet op deze manier verkwanselen", zo vinden veel stadsbewoners, onder wie Suzan Fikke.
Geschreven door

Zij organiseert maandag een demonstratie naar het gemeentehuis.
NachtrustHet onderwerp staat maandag op de politieke agenda en Fikke grijpt de gelegenheid aan om een mars van het eethuis aan het Wilhelminapark naar het gemeentehuis te houden. Ook de andere acties die zij mee op poten zette, krijgen brede steun. Dat verbaast haar niets. "Ik slaap lekkerder omdat De Pollepel er is. Dat geldt voor meer Tilburgers."
Haar Facebookpagina 'Red de Pollepel' heeft al bijna tweeduizend likes. Er is ook een foto-actie waarbij mensen uit protest met een pollepel op de foto gaan en er circuleren al tientallen van deze pollepelselfies. Bij Stichting Broodnodig van 'broodpater' Gerrit Poels is al meer dan drieduizend euro binnengekomen. "Dat was de tussenstand van vorige week. Het is nog meer", laat Fikke weten.
'Pollepel moet op eigen benen staan'Poels was begin jaren '80 van de vorige eeuw betrokken bij de oprichting van het in Tilburg beroemde eethuis. Het ingezamelde geld gaat naar zijn stichting, omdat Fikke stichting La Poubelle niet zo vertrouwt. "La Poubelle Is een hele slechte huisvader geweest voor De Pollepel. We willen juist dat De Pollepel loskomt van die stichting en op eigen benen gaat staan. Zonder subsidie. Hooguit met een gift van de gemeente."
Gerrit Poels ziet dat plan wel zitten. "Poubelle zet mensen opzij alsof het niks is. De Pollepel is nu harder nodig dan ooit. Op de dag dat ze in het eethuis hoorden dat het dicht moest, zaten er 92 mensen binnen. Dat zegt genoeg over de behoefte die er op dit moment is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.