Video

Al 25 jaar foto's voor de Playboy en andere mannenbladen, glamourfotografen uit Boxmeer jubileren

8 januari 2015 om 16:05
nl
Hans Toonen en Hans Wientjens uit Boxmeer vormen al 25 jaar een fotografenduo. Door hun samenwerking is ´Toonen en Wientjens´ eigenlijk één naam geworden. Hun foto's zijn wereldwijd te zien in bekende mannenbladen als de Playboy. Toonen en Wientjens werken tegenwoordig vanuit een fotostudio in Arnhem.
Geschreven door

Ze groeiden op in Boxmeer en kennen elkaar vanaf hun achttiende, gingen samen naar de plaatselijke kroegen. "Biertjes drinken en achter de vrouwen aan. Een hele leuke tijd. De fotografie is pas later begonnen," zegt Hans Wientjens. Hij is de belichter en nabewerker. De interesse in kunst schiep een band tussen Toonen en Wientjes en dat leidde uiteindelijk naar de fotografie. 
RespectHet duo is vooral bekend door hun (naakt)reportages voor bekende mannenglossy´s als Playboy, FHM, Maxim en Panorama. "We maken de foto's altijd met zeer veel respect voor de modellen", zegt fotograaf Hans Toonen. "Het zijn stijlvolle foto's, belichting krijgt bij ons veel aandacht."
Het duo wil de komende tijd het glamourimago een beetje afschudden. Tooenen en Wientjens willen laten zien dat ze meer in huis hebben. Toonen: "In 2015 willen we ook naam maken op andere gebieden dan de glamourfotografie. We beheersen veel meer disciplines. Ook gaan we meer workshops geven. Toekomstige fotografen kunnen veel van ons leren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.