Video

Katten vergiftigd in Helmond, hoe blijft waarschijnlijk onduidelijk

6 januari 2015 om 16:08
nl
In de Deken van der Hagenstraat en omgeving in Helmond zijn drie katten vergiftigd. De dieren werden bij huisartsenpraktijk Dier en Dokter gebracht met neurologische klachten. Eén van de katten is inmiddels overleden.
Geschreven door

Baasje Brenda Wolvenne is er kapot van. "Hoe het is gebeurd blijft waarschijnlijk onduidelijk. Een ding is zeker. Mijn kat is dood." Vanwege de emoties is ze dinsdag niet gaan werken. "Dat kan ik even nog niet aan."
Ook haar buurtgenoot Joke Boumans is ten einde raad. Zij verloor kat Lotje. "Hoe kun je zo'n belangrijk onderdeel van het gezin wegtrekken bij ons. Het is gewoon moord. Ik moet er ook niet aan denken dat mijn driejarig zoontje er gespeeld had en gif binnen had gekregen."
Gif onbekendDe dierenartsenpraktijk is niet helemaal zeker van de precieze oorzaak. "Alles wijst op vergiftiging. De beesten zwalken, krijgen epileptische aanvallen en hun toestand verergerd. De vooruitzichten voor de twee katten die nog leven zijn niet goed. Zij gaan het waarschijnlijk niet halen", aldus een van de medewerkers.
Of het ooit bekend wordt waardoor de katten zijn vergiftigd is de vraag. "Het is erg kostbaar om de kat te laten onderzoeken. Baasjes hebben dat er waarschijnlijk niet voor over. De vraag hoe blijft dus bestaan." Voor zover nu bekend zijn er geen honden vergiftigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.