Video

Snowboardster Bell Berghuis uit Breda moet het zelf zien te rooien: 'In één keer ben je alles kwijt'

6 januari 2015 om 19:40
nl
Voor het WK in Oostenrijk krijgt ze nog geld van het NOC*NSF, maar daarna moet snowboardster Bell Berghuis uit Breda het zelf zien te rooien. De Nederlandse Ski Vereniging kan het onderdeel snowboardcross niet meer financieel ondersteunen.
Geschreven door

Berghuis vertrekt woensdag naar Oostenrijk om zich voor te bereiden op het WK dat over twee weken van start gaat. Het traject daarna is er eentje met veel vraagtekens.
Valpartij in SotsjiDat heeft alles te maken met een valpartij op de Olympische Spelen in Sotsji, begin vorig jaar. Vlak voor de kwartfinales kwam Berghuis hard ten val. Ze brak daarbij haar helm. Ze strandde uiteindelijk in de kwartfinale van het snowboardcross. Al met al een een teleurstellende prestatie.
"Die val heeft mij de Olympische Spelen gekost", is de pijnlijke conclusie van Berghuis. "Dat het gevolgen zou hebben, dat weet je een klein beetje wel. Maar hoeveel impact het precies heeft merk je pas na de spelen", zegt Berghuis terwijl ze haar board waxt in haar kelder in Breda.
Alles kwijtVanwege haar tegenvallende prestaties heeft de Nederlandse Ski Vereniging in oktober het onderdeel snowboardcross geschrapt. De gevolgen voor Berghuis zijn enorm. "Ik had nooit verwacht dat het zo abrupt zou zijn. Ik ben meteen mijn coach kwijt, alle ondersteuning maar ook geld voor eventueel een maatprogramma. Ze hebben getracht om er één te maken, maar? In een keer ben je alles kwijt."
Voor het WK in Kreischberg dat over twee weken begint, krijgt Berghuis nog wel van het NOC NSF, maar daarna moet ze het echt in haar eentje doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.