Video

'Drie koningen, drie koningen geef mij een nieuwe hoed', zingend langs de deuren in Oss

6 januari 2015 om 22:52 • Aangepast 21 november 2020 om 20:43
nl
Het driekoningen zingen wordt steeds minder gedaan maar in Oss gingen de kinderen van de Titus Brandsmaparochie dinsdagavond toch fanatiek langs de deuren.
Profielfoto van
Geschreven door

Ze trotseerden de kou voor met name een volle zak met snoep. Maar er werd ook geld ingezameld. "Voor een stichting die kinderen in Malawi helpt vanuit onze parochie", weet een moeder te vertellen.
Dichte deurenZo'n twintig kinderen gingen verdeeld in groepjes al zingend langs de deuren. Op veel plekken brandde er licht in huis, maar bleef de deur dicht. "Erg jammer, maar er is hier laatst iemand overvallen bij de voordeur. Daar zit de angst bij mensen om in het donker de deur open te doen", legt een man uit die zijn deur wel opende voor de kleine koningen.
Na een goed uur aanbellen en zingen is er toch flink snoep en geld opgehaald. "Iemand stopte gewoon tien euro in de bus", vertelt een meisje trots terwijl de rest de volle zak met snoep inspecteert. "M&M's, chocola, lollys, snoepzakjes....wow", verbaast een van de kids zich over de buit.

Wachten op privacy instellingen...

Met driekoningen op 6 januari wordt het einde van de kerstperiode aangekondigd. Op die dag kwamen de drie wijzen uit het oosten, Melchior, Balthazar en Caspar aan bij de stal in Bethlehem waar Jezus werd geboren. Ze gaven hem wierook, goud en mirre.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.