Video

Gemeenteraad Eindhoven wil behoud nachttreinen: 'Het hoort bij een bruisende stad'

7 januari 2015 om 00:20
nl
De nachttreinen in Brabant moeten tot vier uur 's nachts blijven rijden. Dat wil een ruime meerderheid van de Eindhovense gemeenteraad. De NS wil er alleen mee doorgaan als de Brabantse steden er zelf veel geld in steken. Dinsdagavond sprak de Eindhovense raadscommissie economie en mobiliteit over het Nachtnet.
Geschreven door

"Bij een bruisende stad als Eindhoven hoort een Nachtnet van treinen", is de opvatting van D66. Ook het CDA, GroenLinks en de VVD pleiten voor een volledig Nachtnet met treinen die tot vier uur rijden.
FeestgangersDe ChristenUnie voelt er niets voor om geld te steken in de nachttreinen: "We moeten feestgangers niet subsidiëren", zegt raadslid Ko Jansen.
Wethouder Jannie Visscher van de SP zegt toe om opnieuw met de NS te gaan onderhandelen. Ook wil ze onderzoeken of er bussen in de plaats van treinen kunnen rijden.
Geen geldDe wethouder zegt dat ze er niets voor voelt om Eindhovens geld in de dure nachttreinen te steken. "In deze tijd kan het geld wel beter worden besteed dan aan treinen waar bijna niemand gebruik van maakt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.