Video

Advocate Ficq wil vervolging juweliersvrouw Goldies afdwingen en stapt naar hof

7 januari 2015 om 11:54
nl
Advocaat Bénédicte Ficq dient een beklag in bij het gerechtshof in Den Bosch. Ze wil dat het hof een uitspraak doet over de mogelijke vervolging van de juweliersvrouw Marina Sanders uit Deurne, die met haar man Willy eigenaar is van Goldies.
Geschreven door

De nabestaanden kunnen op basis van artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering klagen bij het gerechtshof, dat het Openbaar Ministerie kan opdragen alsnog tot vervolging over te gaan.
Ficq stuurde het beklag net voor het nieuwe jaar in. "Er zijn twee jonge mensen doodgeschoten in Deurne", geeft ze aan. "Ik vind dat de rechter hier echt zelf naar moet kijken. Nu heeft het Openbaar Ministerie deze beslissing genomen en daar zijn wij het niet mee eens."
Juweliersvrouw heeft nooit iets van zich laten horen"Volgens de nabestaande is het niet eens per se de bedoeling dat het tot een veroordeling komt", geeft Ficq aan. "Komt ook nog bij dat de juweliersvrouw geen enkele reactie heeft laten uitgaan naar de nabestaanden. Er is geen brief geschreven, er was een gesprek gepland,  maar dit is nooit doorgegaan. Dit allemaal heeft de beslissing voor deze artikel 12 procedure wel bespoedigd."
Justitie besloot eerder dat de juweliersvrouw niet vervolgd wordt voor het doodschieten van de overvallers, omdat er sprake was van noodweer. Zij opende het vuur op de overvallers toen haar man in hun winkel werd aangevallen.
Woensdag kwam de zaak weer kort voor de rechter, maar de zitting werd nog niet inhoudelijk behandeld. Wel werd de stand van zaken in het onderzoek besproken. Daarna werd bekend dat de zaak in maart verder gaat met een volgende pro-formazitting.
Alles over de fatale schietpartij bij juwelier Goldies in Deurne lees je op omroepbrabant.nl/goldies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.