Michael van Gerwen dartsmiljonair met 1,1 miljoen euro aan prijzengeld, blijft eerste op ranglijst

7 januari 2015 om 10:23
nl
Darter Michael van Gerwen uit Gemonde is zijn wereldtitel sinds afgelopen weekeinde kwijt, maar de eerste plek op de wereldranglijst heeft hij nog altijd in bezit.
Geschreven door

Van Gerwen voert ook de nieuwe 'Order of Merit' aan. Zijn voorsprong op Phil Taylor is gigantisch: ruim 1,1 miljoen om 788.000 euro. De wereldranglijst wordt samengesteld op basis van gewonnen prijzengeld.
Vorig jaar, toen de Brabander het WK darts won, greep hij de macht op de wereldranglijst. Bijna altijd is het zo dat de winnaar van het WK ook op de eerste plaats van de ranglijst belandt. De prestaties van Van Gerwen waren de laatste twee jaar echter zo goed, dat hij geen terrein prijs hoeft te geven.
Klaasen en Van de Pas stijgenJelle Klaasen uit Breda en Benito van de Pas uit Tilburg deden het redelijk tot goed op het WK darts en profiteren daarvan op de wereldranglijst. Klaasen stijgt van plek dertig naar 27. Van de Pas, die de derde ronde haalde, is terug te vinden op plek 42. Hij stond voor het wereldkampioenschap nog als vijftigste geklasseerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.