Oom van doodgestoken Angelo van Emmerik (23) uit Tilburg begint petitie voor hogere straffen

7 januari 2015 om 13:01
nl
Marco Bambacht, de oom van de doodgestoken Angelo van Emmerik uit Tilburg, is een petitie begonnen om te strijden voor hogere straffen voor zinloos geweld en moord. Bambacht wil dat moord met minimaal twaalf jaar wordt bestraft en dat er geen aftrek meer is voor goed gedrag.
Geschreven door

De 23-jarige Angelo werd op nieuwjaarsdag bloedend in de Jan Scharpstraat in Tilburg gevonden. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.
Huisgenoot vastDe huisgenoot van het slachtoffer werd later gearresteerd voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de Tilburger. Hij zit nog minstens twee weken vast.
De oom van Angelo hoopt dat de petitie door zoveel mensen wordt ondertekend: "De wet moet zo veranderd worden dat er geen rekening meer wordt gehouden met wat een dader in zijn jeugd heeft meegemaakt. 99 procent van de daders, pleegt een misdrijf bewust."
Nog geen strafeisDinsdagavond hadden ruim 300 mensen de petitie op internet getekend. De handtekeningen worden aangeboden aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. De actie is opmerkelijk, omdat er nog geen inhoudelijke behandeling van de zaak is geweest en er dus ook nog geen strafeis is.
De uitvaartdienst van Angelo is zaterdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.