Video

Ebert Dollevoet zeer teleurgesteld na zevende opgave: 'Dit was mijn laatste Dakar'

7 januari 2015 om 15:22
nl
Dakar is definitief voorbij voor Ebert Dollevoet. De rallyrijder uit Valkenswaard viel maandag in de tweede etappe uit. Het was de zevende keer dat Dollevoet de rally niet tot een einde kon brengen.
Geschreven door

"Ik gooi niet graag de handdoek in de ring", aldus een teleurgestelde Dollevoet vanuit Argentinië. "Maar ik heb na mijn uitvallen onmiddellijk een besluit genomen. Dit was voor honderd procent mijn laatste Dakar."
RadiateurDollevoet en zijn navigator Marcel Snijders uit Neerkant zaten vanaf maandagmiddag vast in de woestijn, nadat hun auto er ruim honderd kilometer voor de finish de brui aan had gegeven. Ruim 24 uur moesten ze wachten op hulp. In eerste instantie kregen ze de auto weer aan de praat. "Maar op 50 kilometer voor de het einde van de proef klapte de radiateur eruit", aldus Dollevoet. Hij en Snijders moesten de auto achterlaten en zijn teruggebracht naar hun hotel.
En dus lukt het Ebert Dollevoet ook bij zijn zevende Dakar niet om de finish te halen. Een achtste poging komt er niet. "Zeven jaar lang hebben we problemen gehad. Nu is het klaar."
Volg alles rond de Brabanders in Dakar via omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.