Loempiabakker en gemeente Oss gaan met elkaar praten, wethouder betreurt situatie

7 januari 2015 om 15:48
nl
De gemeente Oss en loempiabakker Nguyen gaan volgende week met elkaar praten. Wethouder Frank den Brok heeft dit aangekondigd. De kraam van de loempiabakker mag vanaf 1 juli mogelijk niet meer zes dagen, maar slechts één dag per week open zijn.
Geschreven door

Het nieuws leidde plaatselijk en landelijk tot veel commotie. Voor het behoud van de loempiakraam zijn verschillende petities op touw gezet, waarvan er één al ruim vierduizend maal is ondertekend. Ook is er een speciale Facebookpagina, die inmiddels ruim 4300 keer is 'geliket'. Verder heeft GroenLinks in de gemeenteraad van Oss vragen gesteld.
Bezwaarschrift jaren later behandeldDe overgang naar één dag in de week loempia's bakken op de Wal is een gevolg van gewijzigd standplaatsenbeleid van de gemeente Oss. Dit gebeurde in 2010, waarbij voor de loempiabakker een overgangsregeling van vijf jaar is ingesteld. De uit Vietnam afkomstige familie kreeg haar vergunning in februari 2012. Een maand later tekende ze bezwaar aan, maar het bezwaarschrift wordt pas eind deze maand behandeld. Bijna drie jaar later dus.
Wethouder Den Brok, die onlangs is aangetreden, betreurt dit. Hij zegt dat dit eerder had moeten gebeuren en dat hij hierover met Nguyen en zijn advocaat gaat praten. Hij is onder de indruk van de grote impact die dit onderwerp op de Osse bevolking heeft, zo meldt de gemeente. Den Brok: "Ik wil het dossier zorgvuldig behandelen en zal het goed bekijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.