'Toen ik hoorde dat Elvis dood was, kwamen al snel de tranen', Eindhovense al 59 jaar fan

7 januari 2015 om 16:09
nl
Elvis Presley zou donderdag tachtig jaar oud zijn geworden. Iemand die daar zeker bij stilstaat, is fan Willy van de Ven uit Eindhoven. "Ik ga lekker thuis zitten, zet de muziek aan en ga chatten met andere Elvis-fans." Al sinds 1956 is ze fan van The King.
Geschreven door

'Can't help falling in love', 'Always on my mind' en 'In the Gettho'... Wie kent ze niet? Bijna veertig jaar na zijn dood is Elvis Presley nog steeds wereldberoemd.
Al sinds 1956 zijn Elvis en Van de Ven onlosmakelijk met elkaar verbonden: "Ik hoorde zijn stem op de radio en was meteen verkocht. Zijn stem doet wat met me, ik hoor altijd zijn emoties in zijn liedjes."
'Al snel tranen'De dood van Elvis was voor haar dan ook schokkend nieuws. "Ik bracht mijn zoontje van zes naar school. Toen ik terugkwam riep de bovenbuurvrouw dat Elvis dood was. Eerst wilde ik het niet geloven, dus zette thuis meteen de tv aan thuis. Toen kwamen al snel de tranen."
Van de Ven had persoonlijk contact met Elvis. Zo stuurde ze kaarten met kerst en zijn verjaardag, waarop ze dan weer een reactie ontving. Zo is een brief te lezen dat Elvis Van de Ven bedankt voor de kaarten en weer naar Hollywood moet voor de opnames van een nieuwe film.
GrafVan de Ven bezocht twee keer het graf van de ster. "Als je daar met andere mensen over Elvis praat voelt het alsof je één grote familie bent." Elvis overleed op 16 augustus 1977 en is 42 jaar oud geworden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.